VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

GAPS NOMINERET TIL MIPIM AWARD 2017

 

2017-01-27

GAPS – nyt psykiatrisygehus i Slagelse er som det ene ud af fire projekter shortlistet til en MIPIM Award 2017 i kategorien ”Best Healthcare Development”.


MIPIM, der er verdens største ejendomsmesse, er en årligt tilbagevendende begivenhed og de priser, der uddeles er efterhånden også kendt som ”ejendomsbranchens oscar”.
Partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter Thomas West Jensen glæder sig da også over anerkendelsen


- Sundhedsbyggeri generelt er inde i en meget interessant udvikling, hvor man går fra et institutionelt fokus til et patientcentreret fokus – mennesket er i centrum. Set i lyset af den udvikling er GAPS en manifestation af mange af de nye tanker, der er omkring helende arkitektur. Så på den måde er det fantastisk at få den anerkendelse, siger han.


Natur, lys og farver
En helende arkitektur har været et bærende princip for byggeriet, der er skabt i samarbejde med Karlsson Arkitekter. Patienterne har adgang til blandt andet frodige gårdhaver og stillehaver.

 

Overalt anvendes intelligent LED-belysning til at genskabe dagslysets naturlige farvemæssige forandringer over døgnet.

 

På væggene har billedkunstner Malene Landgreen og digter Ursula Andkjær Olsen skabt farver og poesi, og alle patienter sikres daglig motion og bevægelse gennem en bred vifte af sports- og motionsaktiviteter, herunder en indendørs pool med spa.


Prisregn i 2016
Psykiatrisygehuset blev i 2016 tildelt hele tre priser. Så sent som i oktober vandt GAPS den internationale arkitekturpris ’The Architectural Review Award 2016’ som en anerkendelse af projektets ambitiøse tilgang til at skabe et healende og stimulerende miljø for patienterne.

 

Tidligere på året løb Region Sjælland af med Bygherreprisen 2016, der understregede både den uventede merværdi og det samfundsansvar, som GAPS har bidraget med.

 

Og også Farveprisen 2016 gik til GAPS for det gennemtænkte og storslåede arbejde med at integrere kunsten og farverne i Psykiatrien Slagelse.


I december 2016 blev sygehusets videnscenter desuden DGNB Guld-certificeret.


Essensen af nordisk modernisme
De mange priser og nu en MIPIM-nominering tyder på, at man i udførelsen af GAPS har ramt plet i arbejdet med at skabe en velfungerende helende arkitektur. At fokus bør være på at skabe fysiske rammer, der er stimulerende, trygge og sanselige. Noget, som ifølge Thomas West Jensen er dybt forankret i Vilhelm Lauritzens historiske tegnestues måde at gribe projekter an på.


- Det er noget som har været centralt for tegnestuens tilgang til projekter siden etableringen i 1922. Det er grundlæggende for nordisk modernisme, at man opererer med det gode lys, de gode materialer og den menneskelige skala i arkitekturen, fortæller han.

 

MIPIM afvikles 14. - 17. marts 2017 i Cannes

LÆS OGSÅ

GAPS TILDELES ARCHITECTURAL REVIEW AWARD

NYT PSYKIATRISYGEHUS I SLAGELSE VINDER FARVEPRISEN 2016

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt