VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

GAPS VINDER
MIPIM AWARD 2017

 

2017-03-16

De prestigefyldte ejendomspriser MIPIM Awards er netop blevet uddelt, og det blev GAPS – Nyt psykiatrisk sygehus i Slagelse, tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Karlsson Arkitekter, der løb med prisen i kategorien ”Best Healthcare Development”.


- Vi er naturligvis utroligt glade for at få den anerkendelse. Der er fortsat meget stort fokus på sundhedsbyggeri og helende arkitektur, hvor man i tiltagende grad fokuserer på patienterne frem for udelukkende på institutionen. Man ser med andre ord på sundhedsbyggeri ud fra en menneskelig skala, og det udmønter sig i nogle smukke og sanselige bygninger. Disse værdier er om noget manifesteret i GAPS, og det er en MIPIM Award i høj grad med til at understrege,” siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.


Det er ikke første gang Vilhelm Lauritzen Arkitekter vinder en MIPIM Award for netop sundhedsbyggeri.

 

I 2015 blev Nyt Hospital Nordsjælland – lavet i samarbejde med Herzog & de Meuron – også tildelt en af de eftertragtede priser.


Verdens største ejendomsmesse, MIPIM, samler hvert år branchens største aktører i Cannes, og her uddeles ved en stor ceremoni hvad der efterhånden er kendt som ejendomsbranchens Oscar.


I 2015 vandt Vilhelm Lauritzen Arkitekter faktisk hele to MIPIM Awards. Ud over prisen til Nyt Hospital Nordsjælland, blev også Krøyers Plads tildelt en MIPIM Award i kategorien ”Best Residential Project”.

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt