VLA logo
NYHEDSARKIV

 

DTU BIOSUSTAIN
ER INDVIET

 

2016.11.18

Torsdag 17. november klippede Hans Kongelige Højhed Prins Joachim snoren over til den nye Bygning 220 på DTU, der fremover vil huse The Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability – DTU Biosustain.


Solen oplyste det store, gyldne atrium i Bygning 220, da HKH Prins Joachim trådte ind. Anledningen til det royale besøg var den officielle indvielse af The Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability – DTU Biosustain – på DTU Campus i Lyngby.


Der var flere prominente talere, herunder Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) og bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden Sten Scheibye samt rektor for DTU Anders Bjarklev og administrerende direktør for DTU Biosustain Bernhard Palsson. I talerne var der både fokus på rammerne og arkitekturen, og så var der i øvrigt stor ros til samarbejdet.


- Tillykke til DTU og til alle os, der vil få gavn af de banebrydende resultater, sluttede Ulla Tørnæs sin tale.


Efter talerne klippede HKH Prins Joachim båndet over med en stor gylden saks og indviede dermed officielt Bygning 220. Derefter fik prinsen, ministeren og andre prominente gæster en rundvisning i bygningen. Dagen blev rundet af med en reception for både de eksterne gæster, centerets samarbejdspartnere og medarbejdere.


DTU Biosustain – Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability, der fremover skal huse mere end 200 medarbejdere fra DTU Biosustain, måler 12.300 m2 og rummer blandt andet avancerede forskningslaboratorier til bioteknologisk forskning. Visionen har været at understøtte fornemmelsen af tæthed og tilgængelighed mellem forskningsenheder, selv om de er spredt over seks etager, samt at skabe en underetage, der fungerer som indre strøg med fællesfaciliteter for både forskningscentret og DTU’s studerende og ansatte.


Det store byggeprojekt er realiseret på under to år, hvilket ikke mindst lykkedes gennem et konstruktivt samarbejde mellem alle aktører i processen.


nyhedspil Læs mere om DTU Biosustain 

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt