VLA logo
NYHEDSARKIV

REDMOLEN SPIDSEN GODKENDT AF KØBENHAVNS KOMMUNE

 

2017-06-26

Københavns Borgerrepræsentation har godkendt PFA's ikoniske kontorbygning på spidsen af Redmolen.


Visionen er at skabe et byggeri, som signalerer åbenhed, robusthed og dynamik og et helt nyt og fantastisk sted i byen, hvor bylivet kan udspille sig året rundt i stærk sammenhæng med de kommende beboere og arbejdspladser, som skal etableres på Redmolen.


Bygningen, der bliver i alt 25.000 m2 og 60 meter høj, vil fremstå som et moderne ”fyrtårn” i havnen, der markerer og viderefører havnens store skala i den kompakte, blandede by, som Nordhavnen udvikles til.


I bygningens indre etableres en frodig vinterhave med høje træer. Bygningens grønne hjerte bliver et unikt byrum, der vil rumme aktivitet året rundt, og som vil fungere som et behageligt tilflugtssted i vinterhalvåret. Stueetagens offentlige faciliteter vil skabe et livligt rum omgivet af et eventyrligt landskab.


Det bliver et af de mest synlige og markante huse i København, både i det store åbne havnerum og i det helt nære byrum. Med sin markante placering vil det påvirke omgivelserne på lang afstand og ligeledes i det lokale bykvarter. Derfor er det vigtigt, at byggeriet netop tager afsæt i disse to helt afgørende parameter - det åbne og det nære.


Bygningen vil markere sig fra vandsiden som et nyt fikspunkt i horisonten - det nyeste tillæg til serien af bebyggelser langs havnefronten, der skal signalere en inviterende og åben by.

 

Læs mere:
Redmolen Spidsen

 

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt