VLA logo
NYHEDSARKIV

NYT HOSPITAL NORDSJÆLLAND I WEEKENDAVISEN

 

2017-03-10

Weekendavisen bringer i dagens avis en feature om helende arkitektur, og sætter blandt andet fokus på det kommende superhospital i Hillerød – også kendt som Nyt Hospital Nordsjælland.


Lys, luft, natur og ikke mindst kunst er vigtige dele af den aktuelle helende arkitektur, og det er også de bærende elementer i designet af Nyt Hospital Nordsjælland, som Vilhelm Lauritzen Arkitekter skaber i samarbejde med den internationalt anerkendte schweiziske tegnestue Herzog & de Meuron.


CEO i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Søren Daugbjerg, fortæller i artiklen blandt andet om, hvorfor netop Nyt Hospital Nordsjælland var så interessant en opgave at byde ind på.


”Konkurrenceprogrammet havde principper frem for krav. Ofte spørges der så detaljeret, at man også har bestemt svaret. Her var der en åbenhed,” siger han.

 

Louisiana som referenceramme

For både bygherre og arkitekter er omdrejningspunktet at skabe en indbydende bygning, hvor det er rart at være, og hvor der er de bedste forudsætninger for at blive rask – den optimale helende arkitektur.


”Arkitekten deler direktørens kærlighed til den bygning, der siden er blevet deres fælles metafor og referenceramme: kunstmuseet Louisiana med dets overlegne sammenhæng mellem bygning og natur. ’Det var et billede, vi arbejdede med, frem for en højeffektiv maskine,’ siger arkitekten, der også regner træbeklædte sengestuer, såkaldte sansehaver og lange kik ned ad naturgrunden som vigtige dele af helende arkitektur,” står der blandt andet i artiklen.


Artiklen kan læses i sin helhed i dagens udgave af Weekendavisen.

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt