VLA logo
NYHEDSARKIV

THOMAS SCHEEL FYLDER 50 ÅR

 

03.03.2009

Thomas Scheel, arkitekt maa og partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter, fylder 50 år den 5. marts 2009

Thomas Scheel er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1983.

I perioden fra 1983 til 1988 arbejdede han på forskellige tegnestuer i København deriblandt Hvidt & Mølgård og Hans Zacho Davidsen.

Kendetegnende for Thomas Scheel er hans søgen efter at nå og forstå det essentielle i arkitekturen. En lyst til at fremelske det enkleste og mest sande udtryk i enhver problemstilling.

Dette behov bragte ham til London i 1988, hvor han efter et job hos en mindre, nystartet tegnestue blev ansat hos Norman Foster. Her fandt han et engagement i arbejdet og en renhed i formsproget, som han trivedes med. Han arbejdede hos Norman Foster i 6 år og fik her rollen som projektleder på vidt forskellige projekter, blandt andet énfamiliehuse på Korsika og verdens højeste hus i Tokyo, Millennium Tower (som dog aldrig blev opført.)

Efter et års udstationering på opførelsen af Commerzbanks hovedsæde i Frankfurt vendte Thomas Scheel i
1994 hjem til Danmark og et job hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Her blev han i år 2000 medindehaver.

Hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter har Thomas Scheel været med til at præge den nye arkitektur i Danmark med adskillige markante bygningsværker. Blandt de mest bemærkelsesværdige er Terminal 3 i Københavns Lufthavn, som han har tegnet sammen med kollegaen Søren Daugbjerg. Senest har han stået for planlægning af Tuborg Syd, DR Byen og Kongelig Dansk Yachtklubs nye klubhus i Tuborg Havn.

Thomas Scheel bor i Hellerup med sin hustru, ingeniør Annette Moseholm Scheel. Han har fire børn; Emil, Sonia, Eva og Jacob.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt