VLA logo
NYHEDSARKIV

JENS AMMUNDSEN HAR FORLADT VLA

 


18.03.2009

Jens Ammundsen er ved årsskiftet 2008/2009 udtrådt af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Efter mange års virke som arkitekt, direktør og partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter (VLA) har Jens Ammundsen valgt at træde tilbage. Jens Ammundsen startede hos Vilhelm Lauritzen i 1971 og blev partner i firmaet i 1977.

Jens Ammundsen har på fornem vis ledet VLAs arbejde med design og grafik og som partner stået for en lang række vellykkede byggeopgaver og renoveringer.

Kendte eksempler på Jens Ammundsens design er; Lufthavnsstolen for Fritz Hansen A/S og Studielampen for Louis Poulsen Lighting A/S. De senere år har for eksempel budt på det integrerede loftsystem Fusion for Rockfon A/S, der modtog Den Danske Designpris i 2007 og NYX belysningsserien for Focus Lighting A/S, der modtog Red Dot Design Award 2007.

I sit arbejde med bygninger har Jens Ammundsen især lagt vægt på samspillet mellem helhed og detalje. Kastrup Station, regionskontorerne for Realkredit Danmark og hovedsædet for Amagerbanken er eksempler på, hvordan Jens Ammundsen har designet bygning, inventar, belysning og møblering specielt til formålet og samordnet disse elementer i overbevisende helheder.

Gennem årene har Jens Ammundsen stået for en lang række arbejder for Danmarks Radio – både i Gyngemosen og på Rosenørns Allé. Som den sidste opgave for VLA har Jens Ammundsen stået for Radiohusets ombygning til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, der netop er blevet indviet.

Jens Ammundsen fortsætter som designer i eget regi. VLA er glade for at kunne fortsætte samarbejdet med Jens Ammundsen med udvikling af design for eksisterende og nye kunder.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt