VLA logo
NYHEDSARKIV

VLA TEGNER BÆREDYGTIGT KONTORHUS I
'VORES BY'

 


08.04.2009

GenTÆNK – GenBRUG – GenSKAB

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har af Carlsberg Ejendomme fået til opgave at transformere en gammel malt-silo på Ny Carlsberg Vej i København til et cirka 4.000 m2 stort moderne, multifunktionelt og bæredygtigt byhus med kontorfaciliteter, caféer, butikker og offentlige funktioner.

Omdannelsen af silobygningen, der ligger i hjertet af Ny Carlsberg i direkte forbindelse med den fredede Dipylonport, bliver et af de første projekter som realiseres i den ambitiøse omdannelse af den tidligere bryggeri-grund til Københavns nye vitale bydel ’Vores By’.

Et bæredygtigt afsæt
Målet er, at gennemføre projektet som et eksempel på en maksimal social revitalisering af et forhenværende industriområde med minimal miljøbelastning til følge.

Midlerne er konsekvent anvendelse af de eksisterende silo-konstruktioner og bæredygtige materialer som for eksempel genbrugstegl. Dette kombineres med miljømæssigt fornuftige løsninger som naturlig ventilation, energibesparende installationer, optimerede dagslysforhold, samt mulighed for integrering af solceller, regnvandsopsamling og ’grønne tage’.

Ikke første gang
Det er nu anden gang, at VLA ’gentænker’ en silo for Carlsberg. I 1998 stod VLA for ombygning og indretning af den 85 meter høje silo ved Kongens Bryghus på Rahbeks Allé i København. Siloen, som tidligere blev brugt til opbevaring af malt, rummer nu 33 lejligheder fordelt på 22 etager.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt