VLA logo
NYHEDSARKIV

VLA VINDER KONKURRENCE OM FLINTHOLM BUSINESS CENTER

 


14.08.2009

Den indbudte konkurrence om det 25.000m2 store kontor- og shoppingbyggeri ved Flintholm Station på Frederiksberg er afsluttet med Vilhelm Lauritzen Arkitekter som vinder.

Konkurrencen er udskrevet af NCC i samarbejde med Frederiksberg Kommune.

Flintholm Business Center, som kommer til at rumme butikker og erhverv, vil i kraft af sin placering og udformning komme til at fungere som porten til Frederiksbergs nye bydel, Revykvarteret.

Ambitionen er, at Flintholm Business Center arkitektonisk og funktionelt kommer til at bidrage til livet i området og vil fuldende oplevelsen af Revykvarteret.

Projektforslaget har fokus på et godt flow gennem bygningen, stor grad af åbenhed, integration mellem Business Centeret og byens eksisterende funktioner, samt respekt for og samspil med den nuværende bebyggelse.

En indre butiksarkade med ovenlys og dobbelthøje rum løber gennem bygningen i et varieret forløb og forbinder Dirch Passers Allé med Flintholm Station. Den øvre del af bygningen kommer til at indeholde erhvervslejemål i varierende størrelser, placeret omkring grønne gårdhaver. Bygningens overordnede disponering med de markante grønne gårdhaver mod metrolinien sikrer endvidere, at bygningen virker oplevelsesrig for forbipasserende togpassagerer.

Flintholm Business Centeret udføres efter EU’s ’Green Building’ standard og sikrer, at projektet lever op til nutidige krav om bæredygtighed.

De øvrige deltagere i konkurrencen var Dissing & Weitling, Kim Utzon, Christensen & Co Arkitekter og Schmidt/Hammer/Lassen.

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt