VLA logo
NYHEDSARKIV

ENERGI-KLASSE 1 SKOLE INDVIET

 


15.09.2009

Furesø Kommune indviede 4. september tilbygningen til den nye Lyngholmskole. VLA har været arkitekt på byggeriet, som er klassificeret i energiklasse 1.

De 3.000 nye kvadratmeter indeholder 12 klasseværelser og mediatek, lærerværelse, skolefritidsordning og værksted. Udvidelsen giver plads til et ekstra tredje spor på skolen.

Tilbygning er udført som modulbyggeri og har – foruden en lav kvadratmeterpris – kun været fire en halv måned undervejs fra byggetilladelse til færdiggørelse. Modulerne er produceret hos Scandi Byg sideløbende med støbningen af fundament.

Energiklasse 1-standarden er opnået blandt andet ved effektiv isolering, brug af jordvarmeanlæg til opvarmning samt energisparepærer og bevægelsessensorer som sikrer et lav elforbrug. De ressourcebesparende tiltag kan eventuelt indgå aktivt i undervisningen.

Tilfreds borgmester
Projektet har skabt glæde hos Furesø Kommune: ”Projektet beviser, at god arkitektur, miljøhensyn og modulbyggeri sagtens kan spille sammen og har en god fremtid sammen. I Furesø Kommune vil vi i hvert fald have denne positive oplevelse i baghovedet, når vi i fremtiden igen skal bygge,” siger borgmester Jesper Bach (kilde: Magasinet Ejendom)

Hos VLA har forløbet også været en positiv oplevelse. Vi synes, at Furesø Kommune har fået mest muligt for et begrænset budget og vi forventer at se flere opgaver af samme type i den nærmeste fremtid. Vi kan se, at meget institutions- og etagebyggeri af økonomiske årsager vil blive opført i præfabrikerede moduler.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt