VLA logo
NYHEDSARKIV

VLA VINDER STORT PROJEKT I KINA

 

13.01.2010

VLA har vundet en inviteret, international arkitektkonkurrence om et masterplan-koncept for en ’Nordic Knowledge City’ i Chengdu (indb. 14.2 mio), som er provinshovedstad i Sichuan og centrum i Kinas hastigt udviklende vestlige landområder.

Projektområdet har en størrelse på lige over én million kvadratmeter – cirka den samme størrelse som indre København – og det endelige bebyggede område vil omfatte 2.300.000 kvadratmeter inklusiv omkring 20.000 lejligheder til familier med middelindkomst.

Det store projekt er et mangesidet dansk-kinesisk samarbejde med en international handelshøjskole og tredje generation innovationspark som centrum. Udviklingen er ledet af et dansk investeringskonsortium og et Shanghai-baseret ejendomsudviklingsselskab under dansk ledelse af professor Per Jenster fra Copenhagen Business School.

’Nordic Knowledge City’-projektet er et af de mest signifikante udviklingsprojekter i det sydvestlige Kina og vil spille en afgørende rolle i den igangværende og hurtige modernisering og internationalisering af Chengdu by.

Projektet er baseret på en gensidigt forstærkende kerne af videns- og kulturinstitutioner, herunder en international handelshøjskole-campus, bygninger til virksomhedsudvikling, innovation, research og uddannelse samt bygninger til kreative virksomheder og kultur.

Udtrykket og de overordnede planlægningsprincipper er af udpræget nordisk inspiration – det samme er forpligtelsen til at udvikle en by med lav CO2-udslip, baseret på ’state-of-the-art’ bæredygtighedsprincipper og –teknologier.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt