VLA logo
NYHEDSARKIV

 

GL STRAND GENÅBNEDE MED DAVID LYNCH

 

29.09.2010

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har stået for den netop afsluttede renovering, udvidelse og fremtidssikring af kunstforeningen Gl Strand midt i København.

Donationer fra en række danske fonde har gjort det muligt for kunstforeningen Gl Strand at gennemføre en længe ønsket renovering af foreningens bygning ved Slotsholmskanalen, som har været ramme om kunstforeningen siden 1952.

Med et budget på 48 mio. kr. har det været intentionen, at Philip de Langes historiske – og fredede – bygning fra 1750, skulle renoveres i forhold til husets oprindelige karakteristika og fremtidssikres, så foreningen i fremtiden kan byde gæster indenfor i en kunsthal af internationalt format.

Designlinie
For at kunne leve op til nuværende og fremtidige krav til udstillinger, har man tilført bygningen nye dele, som sikrer de bedste udstillingsfaciliteter, forbedrer adgangsforhold og giver plads til helt nye funktioner som bogcafé og multisal.

Det har i designprocessen været vigtigt, at adskille nye tiltag og nye materialer fra bygnings oprindelige og klassiske udtryk. Denne kontrast i materialer er afstemt med funktionerne i huset. I udstillingslokalerne er kontrasten nedtonet til en antydning, så kunsten kan dominere. I bogcaféen og entréen er kontrasten derimod mere fremtrædende og effektfuld.

‘The Air is on Fire’
Det er den kendte film-instruktør og kunstner David Lynch, som står bag den første udstilling i de nye lokaler. Lynch, som er bedst kendt for spillefilm som ’Blue Velvet’ (1986) og ’Mulholland Drive’ (2001) og tv-serien ’Twin Peaks (1990), er uddannet billedkunstner fra Academy of the Fine Arts i Philadelphia.

Udstillingen ’The Air is on Fire’ viser Lynch’s værker fra 1960’erne og frem til i dag og omfatter blandt andet film, tegninger, maleri, litografier og lydskulpturer, som samlet fylder alle tre etager i Gl Strand. Det er første gang Lynch udstiller i Danmark.

Gl Strand
Kunstforeningen Gl Strand blev stiftet i 1825 af kunstner og professor C. W. Eckersberg med det formål at udbrede det almene kendskab til kunsten og skabe et bindeled mellem det elitære Kunstakademi og et bredere folkeligt publikum.

Renoveringen og ombygningen er finansieret af donationer fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond, Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Knud Højgaards Fond og Montana.


nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt