VLA logo
NYHEDSARKIV

VLA SKAL TEGNE KANCELLI I INDIEN

 

03.01.2011

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har, sammen med V.V. Architects Pvt. Ltd. og EKJ Rådgivende Ingeniører AS, vundet udenrigsministeriets arkitektkonkurrence om et nyt kancelli for den danske ambassade i New Delhi.

Projektet omfatter et nyt kancelli med visum afdeling, en inkubatorafdeling samt mulighed for at huse et andet lands kancelli. Derudover indeholder projektet også et antal medarbejderboliger. Ialt godt 3.500 kvm + parkeringskælder og showroom.

VLAs vinderforslag bygger på et fleksibelt bygningskompleks i et nordisk tidløst design med hovedvægt på to aspekter; sikkerhed og bæredygtighed. Sikkerhedsmæssigt er kancelliet designet ud fra gældende danske og indiske standarder og retningslinjer for både jordskævls- og terrorsikring. I forhold til bæredygtighed er elementer som solceller og automatiserede el-installationer integreret i forslaget.

VLA har ambassade-erfaring fra opførelsen af en fælles dansk, norsk og islandsk ambassade i Maputo, Mozambique i 2000. Desuden projekterede arkitekt Vilhelm Lauritzen i 1960 den danske ambassade i Washington DC, USA.

Øvrige deltagere i konkurrencen var tegnestuerne 3XN og Arkitema.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt