VLA logo
NYHEDSARKIV

VILHELM LAURITZEN-PROJEKT I EU-MILJØKAMPAGNE

 

18.02.2011

Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Lejerbo og Orbicon har i samarbejde udviklet et nyt boligkoncept ‘Energi-0 boligen’, som efter sommeren 2011 opføres i Kolding. Projektet er udvalgt til at deltage i EU-kampagnen ‘Sustainable Energy Europe’.

‘Sustainable Energy Europe’ er en kampagne dedikeret energieffektivitet og vedvarende energiløsninger. Kampagnen er et forsøg på at tegne et samlet billede af europæiske bestræbelser inden for området og udbrede ‘best practice’ for bæredygtige teknologier, opbygge netværker og inspirere til nye ideer og tiltag. Omkring 450 projekter og begivenheder deltager i øjeblikket. Projektet i Kolding er det første fra et alment boligselskab i Danmark, som er optaget i kampagnen.

'Det er en stor tilfredsstillelse for os, at vi har opnået denne EU-certificering. Den er resultatet af et yderst konstruktivt og udviklende samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Orbicon. Vi håber på, at vores fortsatte samarbejde og denne certificering kan skabe mere interesse for vores Energi-0 koncept og de muligheder, det rummer,' siger Ulrik Steen Jensen fra Lejerbo.

‘Energi-0 boligen’
Koncepetet er udviklet som en række almennyttige boligtyper i energiklasse 0 (energiforbrug < 1kWh/m2/år). Det lave energiforbrug opnås ved brug af solceller/solfanger, ekstra isolering, ventilationsanlæg med varmegenvinding og varmepumpe. Boligerne bliver udført som præfabrikeret ‘let’ byggeri i genanvendelige materialer som træ, aluminium, galvaniseret stål og zink.

Det særlige ved ‘Energi-0 boligen’ er, at den, ud over det lave energiforbrug, også er til at betale for familier med ‘almindelige’ indkomster. Dette er helt afgørende, hvis det enorme potentiale for engergibesparelser hos landets 500.000 almene boliger skal udnyttes.

Boligerne i Kolding
De 39 boliger er på omkring 100m2 og alle i to etager. Bygningerne - kubeformede, lyse og tidsløse i deres arkitektoniske udtryk - er fordelt på otte blokke, som parvis er placeret på fire faldende plateauer. Hver bolig har en lille privat have, som står i forbindelse med et fælles grønt areal med legepladser. Boligerne forventes at stå færdige i 2012.

Ud over boligerne i Kolding er der planlagt byggeri af seks handikapegnede ét-plans ‘Energi-0 boliger’ på ialt 600m2 i Tåstrup, som ligeledes opføres i løbet af 2011. Flere boliger forventes planlagt i den nærmeste fremtid.

Links: Lejerbo + Sustainable Energy Europe

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt