VLA logo
NYHEDSARKIV

STARTREDEGØRELSE VEDTAGET

 

 

4.11.2011

Et nyt byggeprojekt på Krøyers Plads er et skridt nærmere realisering. VLA, COBE og GHB har tegnet forslaget for NCC.

Teknik og Miljøudvalget i Københavns Kommune tilsluttede sig i slutningen af oktober tankerne om NCCs nye projekt på Krøyers Plads. En startredegørelse blev godkendt og der er givet grønt lys til den videre proces med udarbejdelse af en lokalplan for området.

NCCs projekt er det tredje forslag til bebyggelse af Krøyers Plads siden 2003, hvor hollandske Erick van Egeraats projekt med seks højhuse blev forkastet på grund af store folkelige protester. NCCs projekt har fra starten været grundigt forarbejdet og funderet i dialog med borgere og lokale foreninger på Christianshavn for at undgå samme skæbne.

VLA, COBE og GHBs arkitektoniske forslag til projektet tager udgangspunkt i de historiske pakhuse som præger hele Christianshavn. De tre bygninger i forslaget - to med erhverv og én med boliger - er moderne pakhuse, som både har fællestræk med de gamle pakhuse, og på samme tid bringer noget nyt til området.

NCC planlægger at få certificeret de nye boliger efter den kendte standard BREEAM, som vil sikre et bæredygtigt fokus i projektet. I skitseprojektet er der blandt andet arbejdet med både solceller, havvandskøling og varmegenvinding.

Læs mere om projektet hos NCC

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt