VLA logo
NYHEDSARKIV

PRÆKVALIFIKATION: FREMTIDENS DIAKONISSESTIFTELSE

 

 

30.11.2011

Vilhelm Lauritzen Arkitekter er sammen med Erik Møller Arkitekter, SLA, Signal, OBH og Hans-Henrik Ross blevet prækvalificeret til konkurrencen om udvikling af Diakonissestiftelsens bygninger, arealer og aktiviteter på Frederiksberg.

Diakonissestiftelsen bygger og renoverer for mere end en halv milliard kroner frem mod år 2020 - og har nu fundet de fire tværfaglige teams, der skal være med til at skabe grundlaget for en samlet udviklingsplan for området mellem Peter Bangs Vej, Dronningensvej og Søndre Fasanvej.

De fire udvalgte er Team JUUL|FROST Arkitekter, Erik Møller Arkitekter/Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Team Vandkunsten og Team Ensemble v. Cubo Arkitekter. Konkurrencen er et vigtigt skridt på vejen i udviklingen af fremtidens Diakonissestiftelse og det attraktive levemiljø med fokus på liv og læring, som Diakonissestiftelsen ønsker at skabe. Et levemiljø med en mangfoldighed i både boliger, mennesker og aktiviteter.

I alt deltog 26 teams i prækvalifikationsrunden.

”Jeg glæder mig til, at vi får et mangfoldigt blik på fremtidens Diakonissestiftelse. Vores bestyrelse har lagt vægt på, at konkurrencen skal arbejde dynamisk med vores visioner om faglig synergi, fællesskab og samspil mellem vores institutioner - og mellem Diakonissestiftelsen og lokalområdet. Derfor har vi ud over arkitektur, bebyggelse og plan lagt vægt på, at de udvalgte teams har kompetencer til at arbejde med livet mellem husene,” siger diakonissestiftelsens generalsekretær, Hanne Thomsen.

Vinderen af konkurrencen bliver kåret den 20. april 2012.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt