VLA logo
NYHEDSARKIV

VLA VINDER KONKURRENCE OM NYT MEDIEHUS TIL TV SYD

 

 

2011.12.13


Vilhelm Lauritzen Arkitekter er netop udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om et nyt 3.000 kvadratmeter stort mediehus til TV-SYD.

Med et visionært og energimæssigt optimeret design ligger den nye mediebygning sig smuk i landskabet i den kommende Nordic Synergy Park i Kolding. Området skal med tiden vokse sig til et 15 kvadratkilometer stort, grønt område med godt 30.000 arbejdspladser, forskning, uddannelser, fritidsaktiviteter og attraktive boliger - i synergi.

Bygningen, der er designet som et cirkelslag, understøtter gennem sin fysiske form TV SYDs ønske om et mediehus, der orienterer sig 360 grader rundt - 24/7. Bygningens cirkulære form sikrer samtidigt, at husets energiforbrug reduceres markant, i kraft af det energieffektive design.

"Vi har brug for et fleksibelt hus, der løbende kan tilpasses vores behov og produktionskrav. TV-teknikken udvikler sig hurtigt, og derfor skal vi have mulighed for at ændre indretningen i studier og andre produktionslokaler løbende. Den mulighed får vi i det nye hus," siger Jacob Ejs, formand for bestyrelsen i TV Syd A/S.

Foruden nye studier, redigerings- og kontrolrum vil den nye mediebygning rumme lyse og fleksible redaktionelle miljøer, kantiner med udsigt over det bølgede landskab, og en åben og indbydende foyer.

Med det nye mediehus til TV SYD understreger VLA endnu en gang sin kompetence inden for moderne mediebyggeri. Gennem arbejdet med TV-Byen, og ikke mindst DR Byen, samt flere igangværende udenlandske projekter, har VLA nu opbygget en solid erfaring inden for design af komplekse bygninger til digitaliseret medieproduktion.

Projektet, der forventes at stå klar i januar 2013, er vundet i samarbejde med CC Contractor, Midtconsult og GBL.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt