VLA logo
NYHEDSARKIV

Sølv til psykiatrisygehus Slagelse

 

 

2012.06.01

Det nye psykiatrisygehus i Slagelse er et af syv danske pilotprojekter, som er præcertificeret under den nye danske certificeringsordning for bæredygtigt byggeri - DGNB.

Der er opnået sølvmedalje for sygehusets videncenter på 7.000 etagemeter, hvor præcertificeringen er baseret på selve projektforslaget. Den endelige certificering vil blive gennemført, når byggeriet står færdigt i 2014.

DGNB omfatter i alt 49 kriterier inden for 6 kategorier, hvoraf de fire første vægtes ens. De seks kategorier vægtes som:

 

  • Miljømæssig kvalitet 
22,5 %
  • Økonomisk kvalitet 
22,5 %
  • Social og funktionel kvalitet
22,5 %
  • Teknisk kvalitet
22,5 %
  • Byggegrundens kvalitet – medregnes ikke i bedømmelsen
10,0 %
   

Der er opnået bedste vurdering – guld - i størstedelen af kategorierne, og sølv i kategorierne miljømæssig og teknisk kvalitet. Det betyder, at det er lykkedes at opnå en høj bæredygtig kvalitet inden for en begrænset økonomisk ramme – høj kvalitet for pengene.

---------------------------------------------------------------------


Vilhelm Lauritzen Arkitekter vandt i samarbejde med Karlsson Arkitekter konkurrencen om det nye store psykiatrisygehus i Slagelse i 2010. Byggeriet forventes færdigt i 2014.

Læs mere om projektet her

DGNB Denmark er en ny certificeringsordning, der kan måle bæredygtigheden i byggeri. Ordningen administreres af det danske nationale råd for bæredygtigt byggeri, Green Building Council (DK-GBC).


Behovet for en certificeringsordning er udsprunget af et stigende behov i byggebranchen for et grundlag til at vurdere en bygnings bæredygtighed. Læs mere om ordningen her

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt