VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

VLA TEGNER NYT DOMICIL TIL MÆRSK DRILLING OG MÆRSK SUPPLY SERVICE

 

 

2013.05.02

Det nye domicil til Mærsk Drilling og Mærsk Supply Service, som Vilhelm Lauritzen Arkitekter tegner for Sjælsø, får en fremtrædende placering på Lyngby Hovedgade og omfatter ca. 12.000 m2 kontorarealer samt 10.000 m2 parkeringskælder i to niveauer.

Claus V. Hemmingsen, adm. direktør i Mærsk Drilling og
medlem af A.P. Møller Mærsk Executive Board, udtaler:
Vores nye domicil, som Sjælsø bygger til os, vil være en
moderne, lys og dynamisk bygning, der har alle de vigtige funktioner for et moderne arbejdsliv og samtidig understøtter vores voksende forretninger
.”

Projektet, der udformes i en enkel nordisk stil, er udformet omkring et centralt placeret atrium, som henter lys ind i bebyggelsens midte og skaber et sammenhængende og gennemlyst kontormiljø, indrettet med en stor grad af fleksibilitet i anvendelse og udformning.

Kontorarealerne har alle kort afstand til det centrale atrium og placeres alle ud til bygningens facader. Derved etableres optimale dagslysforhold for samtlige Mærsk-ansatte og gæster.

Al ankomst og adgang til det samlede domicil foregår i stuen på en logisk, sikker og overskuelig måde. Hér placeres, udover receptions- og ankomstområder, ligeledes organisationens support og fællesfunktioner samt områder som kantine og mødecenter, som dermed er let tilgængelige for husets gæster og ansatte.

Bebyggelsens ydre hovedmotiv udgøres af fem murede bygningskroppe, sammenbundet af lettere ”mellembygninger” med tilbagetrukne glasfacader. Herved dannes en serie af grønne gårdhaver og imødekommende ankomst rum.

Bygningen terrasserer med et stigende etageantal fra 3 etager mod syd til 5 etager mod nord. Ved at bygge lavt i mødet med boligbebyggelsen mod syd respekteres den eksisterende bebyggelsesskala. Samtidigt forstærkes det arkitektoniske udtryk gennem en gradvis forøgelse af etageantallet fra 3 etager mod syd til 5 etager, som det højeste, mod nord.

Bygningen udføres i lavenergiklasse 2015 og forventes at stå klar primo 2015.

Læs mere om projektet her

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt