VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

 VLA VINDER NY IDRÆTSBY I LYNGBY

 

 

2013.11.07

 

Vilhelm Lauritzen har vundet konkurrencen om den nye Idrætsby i Lyngby ved Lyngby Stadion. Idrætsbyen bliver et sammenhængende og attraktivt idrætsområde, der er præget af aktiviteter i så mange af døgnets timer som muligt, for mange forskellige grupper af idrætsudøvere.


De i alt 5.000 m2 for breddeidræten placeres i forbindelse med den eksisterende svømmehal og fordeler sig bl.a. på multihal, styrketræning, skydebaner, foreningslokaler, omklædnings- og publikumsfaciliteter.

Bygningerne vil fremstå enkle og afklarede i forhold til deres funktion, med multihallen som det centrale element. Arkitekturen afspejler funktionerne med klare referencer til de eksisterende bygninger i materialevalg og detaljering, ved f.eks.at udføre de udvendige overflader som gule teglstensmure afbrudt af glaspartier.

På denne måde skabes en naturlig sammenhæng mellem nyt og gammelt, uden at bryde med de mange kvaliteter, der allerede er på stedet. Samtidig udtrykker de nye bygninger sig i et nutidigt formsprog med klare referencer til sportsverdenen.

Den kommende idrætsby i Lyngby er et ud af en længere række projekter, som Vilhelm Lauritzen Arkitekter har udviklet inden for sports- og idrætsområdet de senere år. Bygningerne projekteres i samarbejde med CG Jensen og Orbicon, og projektet opstartes december 2013, med forventet ibrugtagning foråret 2015.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt