VLA logo
NYHEDSARKIV

 

NY MUSIKSKOLE VUNDET

 

 

2014.01.09

 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har vundet den indbudte konkurrence om udvidelsen af Allerød Musikskole.

Udfordringen har været at skabe en sammenhængende institution, underopdelt i nye markante bygninger og eksisterende, forskelligartede bygninger i et symbiotisk hele. Sigtet er at den nye skole, mange år ud i fremtiden kan bidrage med langtidsholdbare og fleksible undervisningsfaciliteter. Dette i et robust materialevalg og i differentierede rumligheder inde såvel som ude.


Udvidelsen af Allerød Musikskole tager udgangspunkt i visionen om at skabe optimale rammer for musik og performance. Noget der gennem en årrække har været et varemærke for Allerød Kommune. Rumligt er det målet at skabe rammer, der kan ligge bund for en god, samlet undervisning, i kombination med rammer, der varetager den enkeltes behov.


Som besøgende vil man i fremtiden, blive mødt af bygninger klædt i cortenstål og tegl. Dertil begrønnede facader, der forstærker haverummets karakter. Materialerne er vedligeholdelsesvenlige og patinerer smukt i fællesskab.


De nye bygninger med børnesal, undervisning og koncertsal samles omkring den eksisterende hovedbygning. Et strøg sikrer den pulserende sammenhæng mellem bygningerne. Op til dette placeres små torvedannelser, hvor café/køkken og andre mødesteder ligger. Koncertsalen og en række af de andre rum kan generøst åbnes ud mod strøget. Ligeledes kan der lukkes op mod haven alt efter temperament, årstid og skiftende arrangementer. Noget der giver huset en omskiftelig karakter.


Byggeriet har sin opstart i marts 2014. Ingeniør på projektet er Aksel V. Jensen, entreprenøren er GVL Entreprise A/S.


nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt