VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 


 

HERZOG & De MEURON HAR I SAMARBEJDE MED VLA VUNDET KONKURRENCEN OM NYT HOSPITAL NORDSJÆLLAND

 

2014.04.09

I Evalueringsrapporten vægtes bl.a. følgende i forbindelse med udvælgelsen af vinderforslaget:


’Konklusion arkitektur: Forslagets kæmpestore styrke er den meget vellykkede og helt fundamentale sammensmeltning af arkitektur og funktion. Hospitalets overordnede funktionelle idé er også helhedens arkitektoniske idé.
Det er i sandhed patienternes hospital i en meget human skala, hvor nærhed og tryghed har første prioritet. Det er en meget original idé, som er modsætningen til det monumentale, er kontekstuel og i pagt med det landskab, det skal bygges i.’


Vilhelm Lauritzen Arkitekter udtaler om proces og udvikling af det unikke forslag:


’Overskriften på konkurrencen om det Nye Nordsjællands Hospital var netop: ’Setting New Standards’. Det har teamet søgt at leve op til, og vi glæder os over, at bygherren (Region Hovedstaden) med valget af vores forslag viser, at overskriften er alvorligt ment.


Et ambitiøst konkurrenceprogram og en veltilrettelagt dialogproces gjorde det muligt for vores team at udvikle dette unikke forslag.


Herzog & De Meuron's arbejder har stor indflydelse over hele kloden. Nu får vi i Danmark et helt unikt projekt, som ligeledes vil få indflydelse ikke blot i Danmark men også internationalt.


Samarbejdet med Herzog & De Meuron har været meget inspirerende for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Herzog & De Meuron - et samarbejde, der har været præget af gensidig respekt. Vi har mødt en verdensarkitekt, som udviser en enorm vilje til at sikre, at forslaget til det ny hospital lever op til alle kriterier. Vilhelm Lauritzen Arkitekter ser derfor frem til det videre samarbejde med Herzog & De Meuron med stor glæde.’

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt