VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

 

 

VILHELM LAURITZEN ARKITEKTER DESIGNER NOVOZYMES NYE INNOVATIONS-CAMPUS

 

 

2015.06.10

 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter skal i samarbejde med GHB Landskabsarkitekter med Rambøll som totalrådgiver designe Novozymes nye center for forskning og innovation i Lyngby.


Novozymes innovations-campus bliver en hjørnesten i Novozymes globale forretningsudvikling og udformes som en landskabelig og visionær campus, indeholdende optimale rammer for forskning og innovation, i grønne omgivelser, nær Danmarks Tekniske Universitet.


"Med placeringen kun syv kilometer fra vores hovedkvarter i Bagsværd og tæt på DTU er det vores ambition at skabe en global magnet inden for bioteknologisk forskning. Vores nye campus bliver på den måde et vigtigt led i at udvikle vores forskning, samtidig med at det vil danne en fantastisk ramme for vores medarbejdere," siger Per Falholt, koncerndirektør med ansvar for forskning i Novozymes.


Udover nye forsknings- og laboratoriefaciliteter indeholder Novozymes innovations-campus bl.a. et nyt naturvidenskabeligt læringscenter, hvor studerende, besøgende, børn og naboer inviteres til at opdage potentialet i naturen. Bygningerne vil blive opført som en lav harmonisk bebyggelse, organiseret omkring en offentlig tilgængelig campuspark.


Thomas West Jensen, partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter: ”Novozymes nye center for forskning og innovation er en spændende opgave med stort perspektiv, i fin tråd med de stærke kompetencer, som Vilhelm Lauritzen Arkitekter har opbygget inden for laboratorie- og forskningsbyggeri. Den nye campus bliver et visionært projekt, der både vil få stor betydning for Novozymes som global førende virksomhed og for realiseringen af vidensby-visionen for Lyngby-Taarbæk”.


Byggeriets første fase bliver på godt på 30.000 m2 og udformes med plads til ca. 800 medarbejdere. Novozymes innovations-campus er designet med mulighed for fremtidige udvidelser, således at campus på sigt kan danne ramme for op til 2.500 medarbejdere.


Byggeriet på den 140.000 m2 store grund ved Dyrehavegårds Jorde har forventet byggestart ultimo 2016.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt