VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

Grafik: DDOland, copyright COWI

PRÆKVALIFIKATION - NYT HOSPITAL NORDSJÆLLAND

 

 

2012.12.10

 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter er i konsortium med bl.a. Herzog & de Meuron, Basel Ltd., forhåndsinviteret til at byde på konkurrencen om at tegne Nordsjællands nye hospital.

Der er i alt syv rådgiverteams, der er udpeget til at deltage.
Projektkonkurrencen afgøres i maj 2013, og det vindende team skal efterfølgende samarbejde med projektorganisationen Nyt Hospital Nordsjælland, indtil byggeriet står færdigt i 2020. Hospitalet bliver til den tid Nordsjællands største arbejdsplads - offentligt såvel som privat.


Det kommende hospital vil fungere som et specialiseret akutsygehus, der samler de nordsjællandske hospitaler Hillerød Hospital, Helsingør Hospital og Frederikssund Hospital.


”Det har været en meget spændende – men også svær opgave – at vælge mellem så mange interessante og kompetente firmaet”, udtaler projektdirektør Henrik Schødts fra Nyt Hospital Nordsjælland.


Byggeriet kommer til at ligge i naturskønne omgivelser syd for Hillerød ved Overdrevsmotorvejen. Hospitalet vil have et patientgrundlag på 310.000 mennesker.


I 2016 udbydes projektet til entreprenørvirksomheder, der skal udføre byggeriet. Det kommende hospitalsbyggeri har et budget på knap 4 mia. kr.

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt