VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

BOLIGTÅRN TAGET I BRUG PÅ AMAGER

 

 

2013.03.12

Bebyggelsen Amager Strandvej 100 er nu taget i brug, og beboerne er flyttet ind i bygningerne, hvor samtlige lejligheder er solgt.


Bebyggelsen består dels af et 15 etagers boligtårn, dels af en lavbygning, der låser sig omkring et kompakt landskab og p-plads.


Det har været højt prioriteret, at samtlige lejligheder drager maksimal fordel af den unikke udsigt til Øresund, Strandparken og Københavns tårne. Dertil er samtlige lejligheder er placeret optimalt i forhold til verdenshjørnerne, således at beboerne kan nyde morgen-, eftermiddags- og aftensolen fra stuer, altaner eller terrasser.


Den store dagligvarebutik i stueetagen medvirker til opfattelsen af tårnet som et landmark i lokalområdet. Over dagligvarebutikken er udlagt en stor grøn fælles terrasse for beboerne. En stor del af det fælles friareal er således hævet over gadeplan og fremstår som en lægivende og solrig oase i byen.


Bygningernes hovedgeometri er enkel og let aflæselig. Det har været vigtigt at disse fremstår enkelt og respekterer de smukke landskabelige og urbane relationer. Grundstammen” applikeres af altaner, der orienteres mod den bedste udsigt og solorientering.

Læs mere om projektet her

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt