VLA logo
NYHEDSARKIV

FØRSTE SPADESTIK TAGET TIL EUROPASKOLEN – DEN FØRSTE AF SIN SLAGS I DANMARK

 

 

2016.06.13

 

Torsdag den 9. juni 2016 blev der taget hul på byggeriet af den nye Europaskole i Carlsberg Byen.

Med hjælp fra kommende elever på den internationale skole blev første spadestik taget i fællesskab af Københavns overborgmester Frank Jensen, børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev og administrerende direktør i Carlsberg Byen Jens Nyhus.

Jens Nyhus indledte talerne med at fremhævede skolens rolle i Carlsberg Byen: ’ Europaskolen er en milepæl for Carlsberg og et tegn på, at Carlsberg er på rette vej. Skolen indgår som en stor del af visionerne for et Carlsberg med liv og læring og skal være med til at sætte København på det internationale landkort. ’ Frank Jensen fortsatte med en tak til alle, der har været involveret i og med til at bane vej for projektet: ’ Skolen skal blive en skole i verdensklasse, som opføres i respekt for Carlsberg, bryggerne og omgivelserne’.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter vandt i samarbejde med NORD, BAM Danmark og EKJ totalentreprisekonkurrencen om den nye Europaskole i Carlsberg Byen i 2015. I forbindelse med konkurrencen lagde bedømmelsesudvalget bl.a. vægt på, at det arkitektoniske udtryk er bevidst og konsekvent og passer ind i Carlsberg Byen.

Den kommende skole vil stå klar til brug i 2018 og vil danne ramme om i alt 1.210 elever og lærere. De i alt 14.000 m2 bliver en afdeling af det internationalt kendte Sankt Annæ Gymnasium og den første af sin slags i Danmark.

Ud over undervisningslokaler vil bygningerne omfatte fritidstilbud, idrætshal og udearealer. Skolebygningen placeres centralt i Carlsberg Byen mellem gamle, bevaringsværdige bygninger og vil komme til at ligge som et moderne svar på en skole, der arkitektonisk refererer til sine historiske omgivelser.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt