VLA logo
NYHEDSARKIV

REJSEGILDE PÅ SKOVHUSET

 

 

2012.09.13

Skovhuset, Hillerød Kommunes kommende plejecenter, er nu nået så langt, at det fredag d. 7. september blev fejret med et rejsegilde. Plejecenteret bliver ved færdiggørelsen 8.268 m2 stort og er resultatet af en totalentreprisekonkurrence afholdt af Lejerbo, som er bygherre, og Hillerød Kommune i sommeren 2011.

Plejecenter Skovhuset er underopdelt i to bygninger, den ene i fire etager og den anden i to. Den høje bygning er i planen vinklet, således at der opstår varierede udsigter og lysindfald. På denne måde tilgodeses intime nedskalerede udearealer, og fra naturgrunden ved Hillerød Overdrev opleves årstidernes skiften både inde og ude.

Underetagen i to-etagesbygningen indeholder hovedindgangen til centeret, foyer med udgang til en rummelig terrasse samt indgangen til caféen. På førstesalen herover etableres et fælles opholdsrum med udgang til altan samt forbindelse til møderum og kontorer. Der er desuden adgang til den specialiserede gerontopsykiatriske afdeling. Denne indeholder otte boliger, der ligesom centerets øvrige boliger er disponeret i nærhed til fælles opholdsrum med anretterkøkken, personalekontor m.v.

Den fire-etagers bygning er på hver etage underopdelt i to afdelinger med tolv boliger i hver. Alle er indrettet med et lille køkken, et opholdsareal, soveværelse og badeværelse. Centerets 104 plejeboliger er disponeret, sådan at personalet altid er synligt for beboerne og de besøgende.

Som et gennemgående træk er alle gangarealer karakteriseret af markante, dagslysrige brud mellem boligerne. Dette sikrer beboere og personale gode udkig mod de naturrige omgivelser. Gangarealerne opleves derfor i højere grad som opholdsarealer end som traditionelle gangzoner.

For at beboerne også i deres bolig kan opleve den omkringliggende natur, udføres hver enkelt enhed med en tilbagetrukken altan med en transparent brystning. Vinduet i soveværelset placeres i en højde, der sikrer sengeliggende beboere udsigt til landskabet.

Samarbejdspartnere på projektet er Tegnestuen Møllen Aps, Peter Holst Arkitektur & landskab, EKJ Ingeniører og NCC Construction Danmark A/S.

Læs mere her

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt