VLA logo
NYHEDSARKIV

FØRSTE SPADESTIK TIL CARLSBERG BYEN

 

 

2013.08.14

Tirsdag d. 13. august 2013 kl. 13.00 blev der taget første spadestik til den nye bydel i det syd-østlige hjørne i Carlsberg Byen, Byggeafsnit 8, som bliver det største enkeltbyggeri i Carlsberg Byen, og et af de største private byggerier i Danmark.

De 82.000 m2 indeholder Professionshøjskolen UCC’s nye uddannelses- og forskningsmiljø på 57.000 m2 – et af Europas største på det pædagogiske område - samt 6.000 m2 butikker, 3.000 m2 kontor, 16.000 m2 boliger og 19.000 m2 kælder. I alt opføres 101.000 m2. De fleste boliger indrettes i et 100 m højt tårn, som afslutter Sønder Boulevard-aksen.

Den nye Carlsberg Station, som erstatter Enghave Station, bliver en af Danmarks travleste. 10.000 studerende og 800 undervisere vil have deres daglige gang i UCC’s nye undervisningsmiljø. Dette sammen med et livligt butiks- bolig- og kontormiljø vil give en masse byliv til hele området.

Via en ny bro over togbanen vil man fremover komme til Carlsberg Byen gennem ”De Gyldne Porte”, som følger bagsiden af det fredede bygningsværk De Hængende Haver. Der etableres også en ny supercykelsti langs togbanen fra Valby og gennem området.

Konkurrencen om Carlsberg Byen, Byggeafsnit 8, blev vundet af et arkitektteam bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Christensen & Co Arkitekter A/S, COBE arkitekter, NORD Arkitekter ApS og Effekt I/S i juni 2011. Teamets projektforslag er grundlaget for byggetilladelsen og totalentreprise-udbuddet, som blev vundet af NCC og deres rådgivere.

Første spadestik blev taget af undervisningsminister Morten Østergård, overborgmester Frank Jensen, bestyrelsesformand for Carlsberg Byen Ejendomme Flemming Borreskov, bestyrelsesformand Ove E. Dalsgård UCC, rektor for UCC Laust Joen Jakobsen og direktør for NCC Klaus Kaae.

På billedet anes De Hængende Haver og området, hvor den tidligere bygning ”Ny Tap” var beliggende.

Byggeriet forventes indflytningsklart i 2016.

Læs mere om projektet her

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt