VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

VLA PRÆKVALIFICERET TIL KRONLØBSØEN

 

 

2015.04.16

 

VLA deltager sammen med COBE, Per Aarsleff og Rambøll Danmark i en indbudt arkitektkonkurrence om udviklingen af den nye kunstige ø, Kronløbsøen, udskrevet af By & Havn februar 2015.


Der gives bud på en samlet bebyggelsesplan for den kunstige ø, der etableres på en af de mest eksponerede placeringer i København, Kronløbsbassinet i Københavns Nordhavn. På den 9.500 m2 store ø opføres et nyt spektakulært bykvarter, der kommer til at ligge som en trædesten mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen, mens den samtidig får sit helt eget unikke arkitektoniske udtryk.


Kronløbsøen bliver en attraktiv bilfri ø med 25.000 m2 bolig- og erhvervsbebyggelse.


Øens base udgøres af et treetagers rektangulært parkeringshus under vand, med plads til 1000 biler, med adgang via tunnel fra Fortkaj.


Fra parkeringsanlægget ankommer man til øen, bindeledet mellem to bydele, og kan derfra fortsætte til fastlandet via tre gang- og cykelbroer. Der etableres på øen to attraktive offentligt tilgængelige byrum. Ét mod vest med direkte adgang til vandet og et andet mod øst.


Vindende hold får en totalentrepriseaftale om projektering og opførelse af parkeringsanlægget samt muligheden for at købe byggeretter på kronløbsøen.


Konkurrencebedømmelsen foregår i september og oktober 2015.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt