VLA logo
NYHEDSARKIV

 

REJSEGILDE FOR BYGGEAFSNIT 8 I CARLSBERG BYEN

 

 

2015.09.15

 

Den 10. september blev der fejret rejsegilde for byggeafsnit 8 i Carlsberg Byen.

Byggeriet omfatter bl.a. Campus Carlsberg (UCC), der fra 2016 vil danne ramme om 10.000 studerende, det 30 etager høje Bohrs Tårn indeholdende luksuslejligheder og en række boliger og butikslokaler.

Carlsberg Byen får i 2016 sine første nye beboere, og et vigtigt skridt i realiseringen af den nye bydel er således nået med rejsegildet på byggeafsnit 8.

En af de første indflyttere i Carlsberg Byen er UCC, der med Campus Carlsberg får et af Europas største uddannelses- og forskningsmiljøer inden for det pædagogiske felt. Ca. 10.000 studerende og 1.000 ansatte kommer til at have deres dagligdag i Carlsberg Byen, og det glæder rektor for UCC Laust Joen Jakobsen:

Vi glæder os utrolig meget til at flytte ind i Carlsberg Byen og sætte vores præg på området. Vi vil med Campus Carlsberg etablere et stærkt og innovativt uddannelsesmiljø med klare visioner for fremtidens professionsbachelor-uddannelser. Jeg er sikker på, at rammerne i Carlsberg Byen giver os plads og inspiration til at arbejde hen imod det mål’. Øvrige talere ved rejsegildet var Jens Nyhus, adm. Direktør i Carlsberg Byen P/S, og Martin Palmquist, direktør i NCC Construction Danmark.

I 2011 vandt Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Christensen & Co Arkitekter, COBE, NORD Architects og Effekt proceskonkurrencen om det nye Stationsområde, Byggeafsnit 8, udskrevet af Carlsberg Byen.

Carlsbergs byudviklingsprojekt fik prisen ’Best Masterplan’ i 2009. Masterplanen indeholder i alt 600.000 m2, hvoraf Byggeafsnit 8 i den sydlige del af Carlsberg-området udgør de 82.000 m2. Der er hermed tale om det største private projekt i Danmark.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt