VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

VLA VINDER DEN NYE INTERNATIONALE SKOLE I CARLSBERG BYEN

 

 

2015.11.17

 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har i samarbejde med NORD, BAM Danmark og EKJ vundet totalentreprisekonkurrencen om den nye Europaskole i Carlsberg Byen.


Centralt i Carlsberg Byen mellem gamle bevaringsværdige bygninger af høj arkitektonisk kvalitet vil den kommende Europaskole på godt 14.000 m2 komme til at ligge som et moderne svar på en skole, der arkitektonisk refererer til sine historiske omgivelser.


Europaskolen bliver en internationalt akkrediteret, offentlig skole i København bestående af skole, fritidstilbud, idrætshal og udearealer. Europaskolen vil være en afdeling af det internationalt kendte Sankt Annæ Gymnasium. Hermed skabes en international skole med en stærk profil inden for både sprog, naturvidenskab og musik, og der kan skabes gode rammer for venskaber og netværk på tværs af lokale og internationale familier.


En Europaskole i København har længe stået højt på ønskelisten hos politikere og erhvervslivet i hovedstaden, da den kan være med til at tiltrække international arbejdskraft. Carlsberg Byen er bygherre, og byggeriet finansieres af Københavns Kommune, Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond.


I forbindelse med konkurrencen har bedømmelsesudvalget bl.a. lagt vægt på, at det arkitektoniske udtryk er bevidst og konsekvent og passer ind i Carlsberg Byen.


Første spadestik til den nye Europaskole tages i 2016, og den skal stå klar i 2018 med plads til 900 elever og dermed afhjælpe behovet for internationale skolepladser i København.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt