VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

 

REJSEGILDE PÅ MARMORBYEN

 

 

2015.01.19

 

Rejsegildet på Marmorbyen i Københavns nye bydel Nordhavn var trukket i læ og tørvejr i et til lejligheden opstillet telt. For noget at fejre var der, da Nordhavns første nybyggede boligbyggeri blev markeret med rejsegilde.


Vilhelm Lauritzen Arkitekter og NCC Construction Danmark vandt i samarbejde i 2013 konkurrencen om boligøen umiddelbart vest for FN-byen. Nu kan man allerede danne sig et tydeligt indtryk af de markante bygningsvolumener, der i den nærmeste fremtid, nærmere bestemt august i år, vil huse 128 boliger. Boligstørrelserne vil variere mellem 80 m2 og 140 m2 – boligstørrelser, der giver rum til en differentieret beboersammensætning.


Flere af facaderne er nu muret op med karakterfulde, mørke og lyse tegl, der giver klare associationer til områdets gamle og djærve pakhuse.


Når byggeriet er lidt længere fremme, og vejret er blevet lunere, vil landskabet mellem bygningerne blive udført af 1:1 landskab. Landskabet er af den type natur med mindre klitter og hårdføre plantetyper, som man kender fra de kystnære områder på Sjælland. Desuden etableres gangstier og kajarealer til glæde for beboere og resten af områdets borgere.

Læs mere om projektet her

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt