VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

VLA VINDER KONKURRENCE OM NORDHAVNSHUSET

 

 

2016.04.28

 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har vundet konkurrencen om 65 ejerboliger på det vestligste af de 5 byggefelter i Nordhavn – Feltet 5.01 på Sundmolen – et lokalområde, som inden for de kommende år transformeres fra industrielt havnemiljø til et attraktivt boligområde med plads til mindre erhvervsvirksomhed.

Konkurrencen om de i alt 6.540 m2 boliger blev udskrevet af Kuben Byg A/S og Casa Nord. De første ejerboliger forventes sat til salg i juni 2016, med planlagt indflytning i 2018. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tidligere tegnet flere boligbebyggelser med store kvaliteter i Nordhavn – bl.a. projekterne Amerika Plads, Marmormolen og Havnekanten.

Boligkarréen vil komme til at fremstå opdelt i mindre bygningsvolumner med hver deres egen identitet - et billede, der kendes fra Amsterdam, Nyhavn og flere byer med tæt tilknytning til vandet. Varierede boligtyper skaber en levende bebyggelse omkring det centrale gårdrum med maksimalt lysindfald. Facaderne vil fremstå i tegl og puds i lyse venlige nuancer. Bygningshøjderne vil variere fra 3 til 6 etager for på denne måde at opnå et bygningshierarki med et væld af boligkvaliteter- i menneskelig skala.

De fleksible boliger udnytter dagslyset optimalt, og samtidig vil nærheden til vandet kunne aflæses i bygningens udtryk og i lejlighedernes orientering. Stuelejlighederne får mindre terrasser og forhaver, mens øvrige lejligheder får store møblerbare altaner eller private tagterrasser.

Nordhavnshuset bliver DGNB-certificeret, da der igennem hele projektforløbet har været stor fokus på miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt