VLA logo
NYHEDSARKIV

REJSEGILDE PÅ VALSEHUSET I VALBY MASKINFABRIK

 

 

2016.05.31

 

Flaget og kransen var hejst i fuld solskin, da der blev holdt rejsegilde for Valsehuset i Valby Maskinfabrik, den nye bydel på den gamle F.L. Smidt-grund.

Valsehuset er 1 ud af i alt 5 bygninger i Valby Maskinfabrik tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.


Bygherre Per Leth og projektleder Bendt Larsen fra De Forenede Ejendomsselskaber holdt taler, hvor historien for det tidligere erhvervsområde blev ridset op, og håndværkerne hyldet.


De 105 fremtidssikrede boliger i Valsehuset, fordelt på i alt 9.500 m2, vil efter planen stå klar til indflytning primo 2017. Bæredygtighed har været i fokus og tænkt ind i projektet allerede fra starten, så både konstruktioner og materialer er valgt ud fra miljøhensyn. Valsehuset ligger i forlængelse af Elektrohuset, som blev indviet i 2015.


Den over 100.000 m2 store historiske grund i Valby vil efter planen danne ramme om ca. 1.000 boliger og 40.000 m2 erhverv og butikker. Der er nem adgang til offentlig transport, bymiljø og grønne områder, og selve Maskintorvet bliver bydelens grønne hjerte, der indbyder til ophold, samvær og leg.


Masterplanen, som danner rammen for nærværende projekt med 194 veldisponerede boliger, er blevet til i et samarbejde mellem Henning Larsen Architects og bygherren De
Forenede Ejendomsselskaber. Byggeriet i nærværende projekt er videreudviklet med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Schønherr Landskab på grundlag af bestemmelserne i den gældende lokalplan og har blandt andet fokus på at skabe boliger i høj kvalitet og oplevelsesrige byrum mellem husene.


Byggeriet opføres i lavenergiklasse 2015 efter bygningsreglementets BR15 krav, og der arbejdes
på en certificering efter den bæredygtige BREEAM-model.

Bebyggelsen forventes at blive den første boligudlejningsejendom i Danmark, der kan certificeres som bæredygtigt byggeri.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt