VLA logo
NYHEDSARKIV

 

A-RATING TIL STATIONSOMRÅDET
I CARLSBERG BYEN

 

 

2012.10.31

Vilhelm Lauritzen Arkitekters rådgivning er igen blevet ratet til et A af Byggeriets Evalueringscenter.

Denne gang er det Carlsberg Byen Ejendomme P/S, som har evalueret arkitektrådgivningen på 'Stationsområdet' beliggende i den sydlige del af Carlsberg området. Vilhelm Lauritzen Arkitekter vandt arkitektrådgivningen af det største private projekt i Danmark sammen med Christensen & Co Arkitekter a/s, COBE, NORD Architects og Effekt.

Den arkitektoniske rådgivning af Stationsområdet/Byggeafsnit 8 er gennemført i konstruktiv dialog med Carlsberg Byen Ejendomme og UCC, som flytter ind på ca. 57.000 m2 af det i alt ca. 82.000 m2 store byggeri. UCC forventer ca. 10.000 studerende og ca. 1.000 undervisere på deres nye Campus. Den øvrige del af byggeriet omfatter butikker, erhverv og boliger – heraf 88 ejerboliger i et 100 m højt tårn.

Fremover vil al kørende trafik sydfra til Carlsberg Byen passere fra Vigerslev Allé via en ny bro over togbanen og gennem ’De Gyldne Porte’ mellem det 100 m høje tårn og De Hængende Haver. 10.000 togpassagerer vil hver dag benytte den nye Carlsberg Station, bevæge sig hen over Stationspladsen og Campuspladsen og videre ind i Carlsberg Byen. Cykel- og bilparkering vil hovedsageligt foregå i en 19.000 m2 stor kælder under hele Byggeafsnit 8.

Det samlede byggeri overholder Bygningsreglementets krav til lavenergiklasse 2015.

Nedrivningen af 'Ny Tap' og den ikke-fredede del af De Hængende Haver er igangsat. Opførelsen af nybyggeriet opstartes sommeren 2013, og byggeriet forventes indflytningsklart i 2016.

Download Bygge rating ved at klikke på logo:


Læs mere om Stationsområdet og Byggeafsnit 8 her

Byggeriets Evaluerings Center kan besøges på dette link


nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt