VLA logo
NYHEDSARKIVMINIKONKURRENCE VUNDET I VALBY

 

 

2012.12.07

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har netop vundet konkurrencen om 75 attraktive lejligheder ved Carl Jacobsens Vej i Valby.

Byggeriet består af to vinklede bygningskroppe, der danner rum omkring en solrig gårdhave. Hele etagen i gadeplan dedikeres til erhvervslejemål, butikker og mulighed for en café ud mod det travle strøg mod Ellebjerg station.


Boligvariationen spænder over 2,3,4 og 5-værelses lejligheder for på den måde at henvende sig til et differentieret publikum. Dog vil hovedparten af boligerne bestå af 3 og 4-værelses gennemlyste lejligheder. Alle boliger får udendørs opholdsmuligheder som altaner eller tagterrasser.


Byggeriet kan læses som en nutidig tolkning af de eksisterende bygninger i området. Facaderne vil fremstå murede i mørke teglsten, alternativt med en lysere sten mod gårdrummet for at skabe en lysere atmosfære her. Karréens base begrønnes med efeu. Det er tanken, at facaderne skal stå enkle og komponeres i få og gode materialer med et klart og harmonisk udtryk.


Det er ønsket at skabe boliger, der vægter energi og miljøhensyn meget højt, med Københavns Kommunes pjece ”Miljø i byggeri og anlæg” som minimum.


Der skal opføres i alt 8.600 m2 boliger og erhverv med forventet opstart i begyndelsen af 2013.

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt