VLA logo
NYHEDSARKIV

 

 

 

 

POLITIKEN GIVER
DTU BIOSUSTAIN FIRE HJERTER

 

2016.12.01

- Ind træder en ny tidsalder med den gyldne bygning, der skal tiltrække topforskere og kaste glans og sexappeal over den hårde naturvidenskab”.


Politiken giver i dagens avis DTU Biosustain – Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability fire hjerter for det ”overraskende lækre hus”.

 

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har i tæt samarbejde med bygherre, brugere og entreprenører skabt en bygning med fagligt stimulerende rammer. Med en arkitektur, der understøtter fornemmelsen af tæthed og tilgængelighed mellem de spredte forskningsenheder. Og med en underetage, der fungerer som indre strøg med fællesfaciliteter for både forskningscentret og DTU’s studerende og ansatte. En samlet vision for et nyt forskningscenter i international topklasse er dermed opfyldt.

 

Noget som anmelderen også bider mærke i.


- Man har formået at tiltrække førende international forskerkraft, og Novo Nordisk Fonden har skudt penge i huset … Indeni er der flydende forløb mellem laboratorier og kontorer på tværs af en række lyse atrier. Gennemsigtighed i hverdagen er blevet god latin, selv i hemmelige forskningslaboratorier. Koppels huse leverede derimod mørke korridorer og lukkede døre. Her er der glasvægge og kig mellem etagerne”.


DTU Biosustain, der er DTU’s første højhus, er realiseret på under to år og blev i sidste uge indviet af HKH Prins Joachim og tidligere uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V).

 

nyhedspil Læs mere om DTU Biosustain 

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt