VLA logo
NYHEDSARKIV
PORTRÆT AF
SØREN DAUGBJERG

 

2017-01-20

Søren Daugbjerg, CEO og partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, fylder 60 år den 21. januar.


Vi bringer her et portræt af fødselaren.

 

ARKITEKT MED SANS FOR AT KNÆKKE NØDDER

Det er mørkt, og klokken er 4 om morgenen. I Københavns Lufthavn foregår der noget mærkværdigt.

En lang bygningstransport kommer kørende med 8 km i timen, akkompagneret af blinkende lufthavnslys og med en bil ladet med sprængstoffer i halen. Nær det trafikale knudepunkt, femkrydset, står to mænd og diskuterer, om tiden kan trækkes, eller om bygningen på 110 meter og 2.600 ton skal sprænges.

 

Imens holder alle omkring dem vejret. Herunder den ansvarshavende arkitekt, Søren Daugbjerg, som kort efter lettet kan konstatere, at transporten overlever. Bygningen er Vilhelm Lauritzens historiske lufthavnsterminal fra 1939, og scenen beskriver ganske fint, hvilke typer opgaver, Søren Daugbjerg ynder at kaste sig over.


Forkærlighed for udfordrende projekter

Siden han var ung arkitekt, har han haft en forkærlighed for store, komplicerede projekter og ser en spændende udfordring i at ”knække nødder”, som han kalder det. Og han har været privilegeret, for det er netop den slags projekter, han gennem årene har haft mulighed for at kaste sig over: CPHs Terminal 3 og Kastrup Station, DR Byen og for tiden det kommende superhospital i Hillerød.


Han tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole i 1983 og var siden tilknyttet bl.a. Nationalmuseets Tegnestue, Koppel & Edstrands tegnestue, David Bretton Meyer og Tegnestuen Søren Juel, inden han i 1992 blev hentet til Vilhelm Lauritzen Arkitekter, hvor han siden 1999 har været partner.


Stor tillid til sine medarbejdere

I 2003 påtog han sig som CEO også ansvaret for virksomhedens drift. Drevet af nysgerrighed, en hang til det komplicerede og uprøvede samt et behov for en diversitet i opgaverne faldt det ham naturligt at påtage sig opgaven.

 

For ham har det været essentielt at skabe et levende sted, som kan udvikle sig. Hans ledelsesstil er kendetegnet ved en flad virksomhedsstruktur og en stor tillid til de ansatte. Hans nye medarbejdere bliver budt velkommen med mantraet: ”Man får ikke tæsk for at køre i grøften, men det er ikke tilladt at gå i stå midt på vejen”.

 

Dommer, censor og cykelentusiast
I kraft af sin lange erfaring, bliver Søren Daugbjerg ofte anvendt som dommer i konkurrencer. Han har bl.a. været fagdommer på projekter som Dokk1 i Aarhus, Hjørring Teater, Kolding Sygehus og Prags Boulevard på Amager. Derudover er han Kulturministeriets censor på Arkitektskolen (tidl. Akademirådets censor), ligesom han har været aktiv i Danske Ark, hvor han sad i kompetenceudvalget og var med til at udvikle flere uddannelser.


Søren Daugbjerg har en stor passion for klassisk musik, som han dyrker i sin fritid, hvor han desuden tilbagelægger lange distancer på racercykel eller i kajak under det åbne himmelrum. Når tiden tillader det, rejser han med sin italienske hustru til Syditalien, og ellers tilbringes tiden i hjemmet på Frederiksberg, ofte i selskab med parrets syv sammenbragte børn.


Søren Daugbjerg fylder 60 år d. 21. januar 2017

 

nyhedspil Tilbage til nyhedsoversigt